2022-07-01
Kolesá pre plynulý chod!

Rôzne priemyselné kolesá na rôznorodé využitie.

Výber najvhodnejšieho kolesa nie je taký jednoduchý proces, ako to na prvý pohľad vyzerá. Pre výber správneho kolesa je nevyhnutné poznať konkrétne požiadavky a prevádzkové podmienky.

Taliansky Tellure Rôta je skutočnou oporou pre výbere kolies. Náš dodávateľ má vyše 70 ročné skúsenosti s výrobou priemyselných kolies. Vďaka vlastnému modernému laboratóriu “TR Lab Test&Research” a kvalifikovanému personálu dokáže ponúknuť správne koleso pre takmer každú aplikáciu podľa zadaných technických parametrov.

Pozrime sa na niekoľko prípadových štúdií:

1. Prípadová štúdia

Problém

Nemenovaná potravinárska firma pre interné zásobovanie používala na svojich vozíkoch kolesá s polyamidovým behúňom. Lenže tieto kolesá nie sú vhodné na akúkoľvek podlahu. Môžu poškrabať povrch podlahy a zasekávajú sa na rôznych prekážkach či nerovnostiach terénu.

Návrh na riešenie

Dodávateľ navrhol koleso typ K60, pretože má dobré valivé vlastnosti a je vhodné aj na viaceré typy povrchov (dlažba, cementovaná betónová podlaha). Jeho ďalšou veľkou výhodou je, že nenechá stopu na podlahe a ani nepoškrabe jej povrch.

K60 KATALÓG 

Výsledok

Spomenutá potravinárska firma dostala vozíky s kolieskami, ktoré sú umývateľné, majú vysoké zaťaženie, ľahko sa s nimi manévruje cez rôzne prekážky a nepoškodzujú podlahovú krytinu.


2. Prípadová štúdia

Problém

Reťazec rýchleho občerstvenia nakladá základné suroviny do prepraviek na kolieskach, ktoré následne prepravujú nákladnými autami do predajní. Tieto kolesá sa rýchlo opotrebúvajú v dôsledku neustáleho trenia.

Návrh na riešenie

V tomto prípade Tellure Rôta navrhovala kolieska typu K62 NY s pružným TR-ROLL polyuretánovým behúňom, vysokou odolnosťou proti opotrebeniu a zaťažením 350-400 daN.

K62 NY KATALÓG 

Výsledok

Na navrhovaných kolesách zistili oveľa nižšiu mieru opotrebenia behúňa, čo viedlo k zníženiu nákladov na údržbu a obstaranie. Zároveň aj vozíky sú lepšie ovládateľne ako predtým.


3. Prípadová štúdia

Problém

Tu sa pozrieme na prípad farmaceutickej spoločnosti vyrábajúcej injekčné a liekové liekovky. Základný problém spočíval v tom, že vozíky boli vybavené rôznymi typmi kolies. Nie všetky spĺňali predpísané prevádzkové podmienky - jazda na približne rovnej podlahe, na ktorej mohli byť úlomky skla a sklenné črepiny. Táto situácia spôsobila viacero problémov: vozíky sa ťažko riadili, pričom niektoré kolesá sa rýchlo opotrebovali v dôsledku abrazívneho prostredia.

Návrh na riešenie

Odborníci firmy Tellure Rota v tomto prípade odporúčali koleso typu K62 Ergo. Táto séria disponuje flexibilným TR-ROLL polyuretánovým behúňom s tvrdosťou 75 ShA. Behúň kolesa je ergonomicky zaoblený a kotúč je z hliníka. Zaťaženie kolesa sa pohybuje medzi 300 a 700 daN, produkt je vhodný na akýkoľvek povrch až do rýchlosti 16 km/h.

K62 ER KATALÓG 

Výsledok

Používanie tohto kolesa pre farmaceutickú firmu znamenalo, že zamestnanci mohli oveľa ľahšie manipulovať s vozíkmi najmä vďaka výrazne nižšiemu počiatočnému odporu. Dlhšia životnosť kolies zároveň znížila náklady na údržbu vozíkov.

Objavte našu ponuku priemyselných kolies v e-shope! V prípade špeciálneho dopytu si od nás vyžiadajte ponuku s požadovanými prevádzkovými podmienkami resp. technickými zadaniami!

Na stránku 

Máte otázku?

Viac informácií o vyššie uvedených produktoch získate na adrese:
powerbelt@powerbelt.sk alebo na telefónnom čísle +421 31 550 3995.

Obráťte sa na nás s dôverou!